След гонка: Задържаха криминално проявен каналджия и мигранти в Трънско

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 529 | Брой коментари 0
19:00 20.07.2018

Каналджия и мигранти са били задържани вчера от гранични полицаи след преследване, съобщиха от МВР. Към 20.30 часа снощи граничен полицейски патрул от Трън забелязал автомобил „Ауди“ и джип „Гранд Чероки“, движещи се един след друг към българо-сръбската граница. Двамата гранични полицаи последвали съмнителните коли. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали към водачите, те продължили движение в опит да избягат.

На пътя между махала Русимовци и разклона за село Декьовци лекият автомобил пропуснал отпред джипа. Впоследствие се оказало, че мигрантите са натоварени в джипа и така му е дадена възможност да се измъкне от преследването. Шофьорът на "Ауди"-то опитал да избута от пътя граничните полицаи, като блъснал отдясно автомобила им. Все пак граничните полицаи успели настигнат джипа в землището на село Горочевци. След кратко преследване и предупредителни изстрели във въздуха те задържали шофьора - 45-годишен, криминално проявен от София, който направил опит да избяга. При проверката в джипа са открити седем чужденци, по първоначални данни иракчани.

Каналджията и мигрантите са задържани в Граничното полицейско управление в Трън. Уведомена е районната прокуратура. Действията по случая продължават./Дарик

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени