mycomputer.BG

След 15 години застой, обновената зала в комплекс "Дружба" чака пернишките спортисти!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 15.10.2019 | Прочитания 243 | Брой коментари 0
08:01 15.10.2019

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената волейболна зала в спортен комплекс „Дружба” в Перник. Заради лошото си състояние до момента, тя стоеше неизползваема в продължение на 15 години.

Спортното съоръжение е ремонтирано с отпуснатите от спортното министерство над 93 000 лева и ще бъде използвано за подготовка от волейболен клуб „Миньор”, клуба по художествена гимнастика "Виктория" и кикбоксьорите от спортен клуб "Боец".

„Тази зала е един от примерите как с малко средства може да съживим една стара зала за нов живот . Много е трудно в днешно време да се намерят такива зали с голяма височина, което е изискването за подготовката на волейболисти и гимнастички”, каза министърът.

Той обяви, че спортното министерство е осигурило килим за клуба по художествена гимнастика, ще бъде осигурен и подиум. Надявам се следващата година да бъдат инвестирани и още средства в спортни обекти в Перник, каза министърът.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева благодари на министерството на младежта и спорта и лично на министър Кралев за подадената ръка и за това че подпомагат развитието на спорта в Перник.

„Отношението и спазените обещания ни дават основание и надежда да вярваме, че партньорството между община Перник и Министерството ще продължи и занапред за развитието не само на едно по- здраво поколение, но и създаването на новите шампиони които ще донесат слава не само на Перник, но и на цяла България”, каза Ковачева.

От името на община Пк на министър Кралев бе подарен уникален артефакт- сребърен печат на цар Петър.

На откриването присъстваха световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов и носителката на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени