Слави Трифонов: Ще осигуря автомобил на Мая Манолова

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1670 | Брой коментари 0
08:06 06.11.2018

Сега ще коментирам нещо, което ми направи впечатление от последните дни. Нали сме актуално предаване. Първо искам само да ви припомня какво плащаме ние на българските депутати, правителство и някои държавни служители. Не знам дали ви интересува, но все пак става дума за вашите пари. Добре е да знаете, като плащате нещо на някого, за какво му плащате. В България депутати, министри, шефовете на комисии, било то в Парламента или в министерствата, имат предвиден бюджет за служебни коли. Имат автопарк от служебни коли и шофьори. Не е тайна, че голяма част от тези коли се ползват и като лични автомобили – в събота и неделя ходят на екскурзии, возят си децата на училище, пращат жените на шопинг и ползват шофьорите като лични слуги… Абе въобще някои държавни служители живеят като аристократи с нашите пари. Само искам още веднъж да ви припомня, че в скандинавските държави техните депутати се движат с велосипеди. Пък не съм видял скандинавските държави да са изостанали икономически.

Но да се върнем в нашата родна действителност. Значи разбрахте за какво отиват вашите пари, когато става въпрос за луксозното придвижване на политическия елит – НСО, сирени, сини лампи, охрани, избутване в канавките на обикновените хора… Ей така се движи българският политически елит - на ползу роду.

Обаче има един човек, който според министъра на финансите Владислав Горанов най-много ощетява бюджета на държавата, ползвайки служебен автомобил. И това е омбудсманът Мая Манолова. Според министъра на финансите тя най-нагло ползва кола на НСО като служебен автомобил. Разбира се, той удобно пренебрегва факта, че държавата отказва да осигури бюджет за служебен автомобил точно на омбудсмана. Затова досега държавата е давала кола на НСО като служебна, а сега ѝ я взима и омбудсманът трябва да ходи пеш. Да ходи. Откъде накъде тя ще има толкова висок рейтинг?! Имаш висок рейтинг - нямаш кола.

Добре бе, уважаеми зрители, ясно е, че този омбудсман е различен. Та ние дори не помним имената на предишните омбудсмани. Мая Манолова обаче някак изведнъж изпълни със съдържание тази дума - омбудсман. Ходи, бори се, не спира и прави всичко възможно да търси справедливост. Това, с тази кола, е такова жалко заяждане, че направо не знам как да го коментирам. Целият държавен бюджет е опрял до служебната кола на Мая Манолова. Днес я гледах сутринта – ще ходи със влак, с автобус, с влак ще ходи при хората. Не е добре, господа управляващи, да унижавате така омбудсмана. Първо – защото сте държавни служители и второ – защото така унижавате себе си. И нас, като ваши работодатели. И понеже аз не искам да бъда унижаван по този начин, и не искам и омбудсманът да бъде унижаван по този начин, като частен работодател и български гражданин, ще осигуря автомобил и шофьор на омбудсмана, за да може да си върши работата.

Тъй като държавата “това сме ние”, явно трябва да вземем нещата в свои ръце /Мнение на Слави Трифонов

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени