Скандален обир за милиард евро в музей в Дрезден

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 294 | Брой коментари 0
14:09 25.11.2019

През изминалата нощ в световноизвестния музей дрезденски музей "Грюнес Гевьолбе" ("Зелен свод") е извършен обир за близо милиард евро.

Според в. „Билд", плячката на крадците се състои главно от накити, диаманти и други скъпоценни камъни. Помещенията на музея са охраняват изключително строго, но в 5 часа тази сутрин крадците са успели да прекъснат електрозахранването, предизвиквайки пожар в трансформатор, който се намира в катакомбите край намиращ се наблизо мост, и да проникнат в музея, без да задействат алармените системи.

Една от охранителните камери е заснела дребни на ръст извършители, които се промъкнали в музея през един прозорец.

Музеят „Грюнес Гевьолбе" („Зелен свод"), който е нещо като съкровищница и дарохранителница, е създаден в периода 1723-1730 от саксонския курфюрст Август II Силни. Днес музеят има две различни колекции. Историческата се намира в партерните помещения на замъка, които са възстановени в оригиналния си вид.

На горния етаж е новата част от колекцията, където са изложени отделни скъпоценни предмети. Една от най-важните скъпоценности на колекцията, „Зеленият диамант", в момента е изложена в нюйоркския музей „Метрополитън". Този 41-каратов диамант с необичаен естествен цвят, е бил украса за шапка./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени