Скандален доклад на вниманието на пернишките съветници” : 290 литра вода в секунда отиват за „Стомана Индъстри”! Въпреки режима!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 834 | Брой коментари 0
10:08 13.12.2019

Първа точка от заседанието на Общински съвет Перник на 19 декември ще е доклад, направен от експерти на „Софийска вода“ в периода 25 – 28 ноември 2019 г. Докладът е изискан от председателя на Общински съвет - Перник Димитър Колев.

В доклада софиянци посочват скандални факти около водния режим на Перник и източването на водата на перничани.

Става ясно, че водата към Индустриалната зона на Перник и предприятията там, включително „Стомана Индъстри“, не е могла въобще да бъде спряна, защото спирателният кран не работи. Така към индустриалната зона отивали 290 литра в секунда, а това било 40% от водата на перничани, въпреки водния режим.

Председателят на Общински съвет - Перник Димитър Колев поиска експерти на "Софийска вода" да разберат къде се губи водата на перничани

В доклада пише:

При оглед на терен беше констатирано, че спирателната арматура, която е необходима за прилагане на режима в част от територията /връзката между Клон 1 и Клон 2 в индустриалната зона на град Перник/, не е изправна и практически водоподаването към индустриалните предприятия не може да бъде ограничавано.

Съгласно данни от ВиК – ООД град Перник около 290 л/сек се подават към индустриалната зона посредством Клон 2 и тези количества представляват над 40% от цялото количество вода, подавано към територията на град Перник.

Констатирано беше и отклонение от магистралния водопровод от ПСПВ към напорен резервоар Могиличе за „Стомана Индъстри”, което е в двора на индустриалното предприятие и не се ограничава по време на изпълнение на режима.

Освен това в доклада на експертите на „Софийска вода” пише още, че пернишкото дружество разполага с 6 екипа за отстраняване на аварии, като вследствие прекъсването и възстановяването на водоподаването, поради въвеждане на режим на водата, екипите са претоварени от увеличаването на броя на възникващите аварии.

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени