mycomputer.BG

Скандален доклад на вниманието на пернишките съветници” : 290 литра вода в секунда отиват за „Стомана Индъстри”! Въпреки режима!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 901 | Брой коментари 0
10:08 13.12.2019

Първа точка от заседанието на Общински съвет Перник на 19 декември ще е доклад, направен от експерти на „Софийска вода“ в периода 25 – 28 ноември 2019 г. Докладът е изискан от председателя на Общински съвет - Перник Димитър Колев.

В доклада софиянци посочват скандални факти около водния режим на Перник и източването на водата на перничани.

Става ясно, че водата към Индустриалната зона на Перник и предприятията там, включително „Стомана Индъстри“, не е могла въобще да бъде спряна, защото спирателният кран не работи. Така към индустриалната зона отивали 290 литра в секунда, а това било 40% от водата на перничани, въпреки водния режим.

Председателят на Общински съвет - Перник Димитър Колев поиска експерти на "Софийска вода" да разберат къде се губи водата на перничани

В доклада пише:

При оглед на терен беше констатирано, че спирателната арматура, която е необходима за прилагане на режима в част от територията /връзката между Клон 1 и Клон 2 в индустриалната зона на град Перник/, не е изправна и практически водоподаването към индустриалните предприятия не може да бъде ограничавано.

Съгласно данни от ВиК – ООД град Перник около 290 л/сек се подават към индустриалната зона посредством Клон 2 и тези количества представляват над 40% от цялото количество вода, подавано към територията на град Перник.

Констатирано беше и отклонение от магистралния водопровод от ПСПВ към напорен резервоар Могиличе за „Стомана Индъстри”, което е в двора на индустриалното предприятие и не се ограничава по време на изпълнение на режима.

Освен това в доклада на експертите на „Софийска вода” пише още, че пернишкото дружество разполага с 6 екипа за отстраняване на аварии, като вследствие прекъсването и възстановяването на водоподаването, поради въвеждане на режим на водата, екипите са претоварени от увеличаването на броя на възникващите аварии.

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени