mycomputer.BG

Система за запазване на косата при химиотерапия въведоха в УМБАЛ "Иван Рилски"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 457 | Брой коментари 0
09:51 13.10.2019

Система за превенция на косопада по време на химиотерапия въведоха в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, съобщиха от лечебното заведение. По повод Световния месец за борба с рак на гърдата за всички пациенти, започнали терапията си през октомври, тя ще е на преференциална цена за целия курс на лечение.

Системата прилича на каска, която се поставя върху главата, по време на химиотерапия, и осигурява охлаждане на скалпа като по този начин запазва напълно или частично космените фоликули, което предполага и по-бързо възстановяване след края на лечението. Използва се за превенцията на косопад при солидни тумори, вследствие на химиотерапевтично лечение.

Статистически повече от половината пациенти, преминаващи през лечение с процедурата за охлаждане на скалпа, не стигат до ползване на перука или кърпи за глава.

Системата може да обслужва по двама пациенти на ден. Необходимо е те да провеждат химиотерапията си в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и да се запишат предварително на тел. 02/851 10 37./offnews.bg/

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени