Силното послание на д-р Андрей Митевски за мерките срещу COVID-19, което всеки трябва да прочете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 520 | Брой коментари 0
12:36 15.03.2020

Кризата с новия коронавирус COVID-19 нараства с бавни, но сигурни темпове. Ето защо решихме да споделим с вас посланието, което д-р Андрей Митевски от Стара Загора отправи малко след снощния извънреден брифинг на ген. Венцислав Мутафчийски в една от групите във Facebook.

Припомняме ви, че ген. Мутафчийски призова за вземането на възможно най-крутите мерки срещу разпространението на COVID-19. По неговите думи животът в центъра на София продължава като постарому, хората се притесняват за фитнесите и фризьорските салони и все още не се осъзнава колко сериозна е ситуацията.

Ето какво гласи силното послание на д-р Митевски:

"Отделям малко време да ви напиша няколко реда, тъй като съм нощна смяна в реанимацията на болницата ми. Генералът-шеф на ВМА и председател на националния кризисен щаб не можеше да ви го каже по-ясно преди малко по телевизията. Да ви го кажа и аз като завеждащ ОАИЛ и лекар анестезиолог-рениматор, който заедно с колегите си ще се опитва да ви лекува през следващите седмици в условията на българската здравна действителност.

Ако не си спрете децата тийнейджъри да ходят по купони (преди да дойда на работа, видях групи от младежи, купуващи си енергийни напитки, чипс и т.н., очевидно отиващи някъде на купон), ако не спрете да ходите по градинки и паркове на групи и по входовете на блоковете, приказвайки си весело и безгрижно за невидимия вирус и как всичко е конспирация, ако не спрете да се трупате по опашки където и да било, ще ни затрудните изключително много, да не кажа, че ще направите невъзможно да ви лекуваме ефективно когато това се наложи! Благодаря ако прочетохте това и ви пука!"

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени