Силно пернишко участие в представянето на Европейския план за младежта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 416 | Брой коментари 0
11:08 21.09.2016

На 20.09. в София официално за България бе представен Европейският план за младежта. Планът е разширен вариант на изготвената преди три години Младежка гаранция и обхваща най – важните за развитието на младото поколение сектори: детско развитие, образование, достъп до култура, работа и продължаващо обучение.

Европейският план за младежта бе разработен от Партията на европейските социалисти по идея на нейният президент – Сергей Станишев. В настоящия мандат на Европейската комисия, социалистите в Европарламента ще настояват за повече средства и ясен ангажимент за младите хора.

Младежкото обединение на БСП Перник бе с ярко изразено участие в представянето на плана в България. „Младежкият план е поредната инициатива на европейските социалисти и на Сергей Станишев, насочена към изработването и отстояването на младежки политики, които да гарантират устойчиво развитие. От МО в БСП Перник изразяваме категорична подкрепа за плана, както и се надяваме ЕК да одобри финансирането му.“, споделиха младите социалисти.

Младежите заявиха още, че ще запознаят връстниците си от област Перник със стълбовете на Европейския план, за да бъде ясно какво се предлага в името на младежта.

Своята подкрепа в инициативата дадоха председателят на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за вицепрезидент от БСП Илияна Йотова, евродепутатът Момчил Неков, председатели на международни младежки организации, депутатите от левицата Красимир Янков и Кирил Добрев

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени