Силно пернишко присъствие на конгреса на АБВ, партията избра нов лидер

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1296 | Брой коментари 0
08:04 21.05.2018

Петър Първанов-областен лидер на ПП АБВ-Перник бе избран за член на Изпълнителното бюро на партията.Това стана на третия редовен конгрес на Алтернатива за Българското възраждане,провел се през почивните дни.Форумът излъчи нови членове на Националния съвет. От общо 99,петима са от област Перник и това са Петър Първанов,Илинка Никифорова,Димитър Димитров,Александрина Костадинова и Данчо Данаилов. За член на Националния контролен съвет бе избрана Цвета Младенова също от област Перник.

   Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията. Петков получи доверието на 579 от общо 591 делегати на форума. Трима гласуваха против, 9 се въздържаха.

  „Настоящият конгрес на АБВ предоставя възможност за пренареждане и обновление на лидерския екип включително на ниво председател. Необходим ни е  нов стил на поведение, по-радикално, по-настъпателно, с акцент повече върху политическото и националното говорене.“ Това заяви  по време на  своята реч досегашният председател на АБВ Константин Проданов.„Време е за битка. Битка срещу нарастващото социално-икономическо неравенство, защото то е в основата на всички останали обществени недъзи. Битка срещу подчиняването на държавната машина на едрия капитал. Битка за културата и духовността, които са жизнено необходими за оцеляването ни като нация,”каза още Константин Проданов.

    Неформалният лидер и учредител на ПП АБВ-Георги Първанов бе категоричен,че АБВ няма  да се откаже от битката за промяна на политическия модел на България. „Промяната важи както по отношение на правилата за регистрация на партиите и тяхното финансиране, така и за въвеждането на смесена избирателна система. Това са позиции на АБВ, които са неизменни и последователни. Не предлагаме и популистко свиване на субсидиите на партиите, но някакво ограничение трябва да има. Предлагаме да се направи и административна реформа с пълен преглед на състоянието на администрацията. Всичко това трябва да го поставим много силно и категорично, и да  го финализираме в един момент чрез изработването на нова Конституция.“

     Президентът/2002-2012г./Георги Първанов призова конгреса на АБВ да даде мандат на ръководството на партията за  активни преговори със сродни политически формации и да се вземе решение за нова коалиция. „Днес,ние от АБВ подаваме своята ръка не от слабост, а за единна сила. Какъвто и да е отговорът на другите централи, ние ще бъдем активен фактор и катализатор на единението между партиите в левия център, и родолюбивото пространство. Това ново обединение може да има краткосрочни тактически цели, но и по-дълъг хоризонт.Трябва да покажем, че ще работим с всички, които имат готовността, волята, характера и капацитета да променяме заедно страната ни.Време е да  проведем своята битка за България, за Отечеството, за всички българи, където и да са те. За всеки един наш сънародник. Нека битката започне сега“, призова Георги Първанов.    

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени