Coca Cola

Сигнали за бомби на две летища и в няколко медии

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 197 | Брой коментари 0
16:49 21.08.2019

Сигнали за бомби бяха подадени днес с анонимен мейл до Летище София, Летище Пловдив, както и до две медии - Българската национална телевизия и до редакцията на „24 часа“.

 Първоначално сигнал за бомба на Терминал 1 на Летище София вдигна екипи на Гранична полиция и Жандармерия на крак.

 Анонимен мейл за поставено взривно устройство е бил получен около 9:20 ч. тази сутрин. На място веднага пристигнали екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета претърсили района на Терминал 1. Взривно устройство не е било намерено и не се е наложила евакуация на хора.

Към 11:00 часа е получен сигнал, че на терминала на аеропорта има поставено взривно устройство. Незабавно са били предприети необходимите действия за обезопасяване на района.

Щателна проверка е установила, че сигналът е злоумишлен.

Малко преди обяд сигнал е подаден и в БНТ. Служителите са били евакуирани за кратко.

 Сигнал за бомба е бил изпратен и до редакцията на "24 часа".

 „Терористите заплашват, че ще взривят цялата сграда и пожелават на журналистите „Приятен полет“, съобщава „24 часа“.

 Ето цялото съобщение: „Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме сложили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на сградата на медийната компания „24 chasa“. Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо“.

Същият имейл доставчик е използван, за да се изпратят сигнали за бомби в училищата в Лос Анджелис през 2015 г. Съобщението отново се оказа фалшива новина. /Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени