Lotus homes

Шок и ужас в редиците на Тим Кук: Apple не получи патент за iPad Mini

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 757 | Брой коментари 0
17:29 01.04.2013

Патентното бюро на САЩ отказа да даде на Apple патент върху търговската марка на популярния малък таблет iPad Mini. Основният аргумент на експертите бе, че основанията на щатския технологичен лидер за притежаване на патент върху марката не са достатъчно солидни, предаде АФП.

Сега на ход са Apple, които имат срок до 24 юли да обяснят по-добре с какво точно малкият им таблет е по-различен и уникален от стандартния по размери iPad, че да заслужава собствен патент върху марката.

Дотогава Apple нямат право да използват името като търговска марка, постановиха членовете на комисията, разглеждаща молбата за патент.

В становището си от патентното ведомство не пропуснаха да разкритикуват компанията на Тим Кук, че при кандидатстването не е предоставила мостра на продукта си, а вместо това е насочила експертите към своите страници, описващи iPad. Оттам обвиниха Apple, че представената информация не включва снимка и достатъчно текстово описание на таблета, а е по-скоро рекламна.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени