Шофьори карали почерпени се споразумяха с прокуратурата в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 237 | Брой коментари 0
16:56 23.02.2018

Трима водачи на моторни превозни средства са с наложени наказания по споразумения с Районна прокуратура – Перник.

Три месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на Р.М. за това, че на 13.12.2017 г. управлявал лек автомобил „Хюндай“ с концентрация на алкохол в кръвта си 2,27 промила. Той е лишен от право да управлява МПС за срок осем месеца.

Подсъдимият М.М. се е признал за виновен за това, че на 14.01.2018 г. шофирал лек автомобил „Фиат“ в нетрезво състояние – 1,41 промила алкохол в кръвта. Той също е с наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца, чието изпълнение е отложено за три години, както и забрана да управлява МПС за период от десет месеца.

По-високо наказание за управление на лек автомобил „Нисан“ с 1,90 промила алкохол в кръвта е наложено на И.А., който има предходно осъждане. Той е с „Лишаване от свобода“ за срок от пет месеца и лишаване от правоуправление на МПС през следващите двадесет месеца.

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда и два обвинителни акта срещу водачи на леки автомобили, шофирали след употреба на алкохол, след като са били осъждани за подобно деяние.

Обвиняемият Б.Я. управлявал в гр. Перник лек автомобил „Ситроен“ с концентрация на алкохол в кръвта – 2,01 на хиляда промила.

На път 6032, в посока от с. Ковачевци към гр. Батановци, другият обвиняем – Л.М., шофирал лек автомобил „Опел“ с 1,27 промила алкохол в кръвта си.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени