Шофьор на неизправен товарен автомобил предаден на съд за подкуп

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 130 | Брой коментари 0
07:53 14.06.2018

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Т. от с. Яхиново, общ. Дупница за извършено от него престъпление по чл. 304, ал. 1 от НК.

На 13.11.2017 г. Н.Т. превозвал товар с автомобил марка „МАН“ с полуремарке по автомагистрала „Люлин“, в посока от гр. София за гр. Перник. Около 16:20 ч. той бил спрян от инспектори при Областен отдел „Автомобилна администрация“ – гр. Перник, които извършвали проверки на превозните средства.

Длъжностните лица констатирали неизправност – липсващ спирачен диск на една от осите на полуремаркето, водещо до нарушаване на неговата устойчивост и тази на целия състав, както и удължаване на спирачния му път.

Водачът бил поканен да отиде до служебния автомобил на инспекторите, за да му бъде съставен акт за административно нарушение. Той обяснил, че пътува за Р Гърция и предложил да даде парична сума, „за да се почерпят“, като държал в ръката си портфейл. След отказ от страна на служителите, обвиняемият Т. извадил банкнота от петдесет лева, като продължил да я предлага и впоследствие я хвърлил през отворения прозорец на служебния автомобил.

Парите били върнати на обвиняемия с молба да не пречи на инспекторите да изпълняват задълженията си. Въпреки това, той продължавал да настоява да не му бъде издаван акт. Н.Т.им заявил, че сложил две банкноти от по петдесет лева в задграничния си паспорт и го оставил върху съставения акт. Единият от инспекторите приближил документа с поддаващите се от него банкноти до работещата камера на служебния автомобил, показал ги, след което сигнализирал за случилото се на телефон 112.

По случая е било образувано досъдебно производство за предлаган и даден подкуп, приключило с внесен в съда обвинителен акт срещу Н.Т.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени