Шестокласници пребиха и се гавриха със съученичка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1166 | Брой коментари 0
08:39 28.03.2019

Ученици от училище “Любен Каравелов” във варненския квартал „Аспарухово“ блъскали и ритали 12-годишната И. и се подигравали с нея. Записали всичко на клип. Прокуратурата разследва случая, а насилниците са предложени за наказание.

Жертвата е 12-годишно момиче, което на 18 март е било нападнато от няколко свои съученици от аспаруховското училище „Любен Каравелов” съобщава novavarna. Освен че са я били и блъскали, четирите момичета и момчета са я карали да прави „неприлични неща”, съобщава бабата на пострадалото момиче.

Освен гаврите, децата от ромски произход, са записали случилото се на клип, който разменяли помежду си. След случката шестокласничката е в шок и отказва да ходи на училище. За инцидента е сезирана полицията, потвърдиха от ОД на МВР-Варна.

Документите по случая вече са предадени на Районната прокуратура, потвърди говорителят Вяра Алексиева. „Във връзка със случая е направена и нарочна среща между заинтересованите институции – полиция, прокуратура, представители на училището, както и с участието на Агенцията за закрила на детето.

Стана ясно, че насилниците вече са предложени за изключване от училището, както и, че по случая работи инспектор от Детска педагогическа стая“.

Според шефката на Агенцията във Варна – Анна Конукова, тормозеното момиче е затворено като характер, лабилно и неконтактно, с което вероятно е предизвикало подигравките на съучениците си.

Конукова обаче беше категорична, че по време на инцидента, разиграл се в близост до училището, няма упражнен сексуален тормоз върху жертвата. По време на издевателствата, по-скоро са правили неприлични неща, коментира още тя.

По препоръка на експертите от „Закрила на детето“ в момента тормозеното дете посещава психиатър, който да помогне да преодолее шока от случилото се. До края на седмицата момичето е спряно от училище, добавиха от семейството.

„Не изключваме вариант тормозеното момиче да премине на индивидуален план на обучение”, коментира още Конукова./Монитор

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени