Шест момичета от Ковачевци вече са в националния тим по футбол

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 507 | Брой коментари 0
08:26 22.11.2017

ФК Риал Ковачевци ще изиграе десети кръг от Държавното първенство по футбол за жени на Република България срещу отбора на ФК Етър Велико Търново в град Велико Търново, вече с шест национални състезателки, съобщават от клуба

Въпреки крехката си възраст състезателките на клуба доказаха качествата си в Държавното първенство по футбол за жени и това не остана незабелязано от националните селекционери на националния отбор по футбол за девойки до 17г и девойки до 19г.

В момента подготовката на националките до 17г. се води в Национална спортна база Бояна гр. София, където участие взимат състезателките от ФК Риал Ковачевци - Деа Попова, Зорница Милчова и Анита Чурусинова, които в петък ще се присъединят в тренировъчния процес на клуба преди мача срещу ФК Етър.

През изминалия месец октомври на подготвителен лагер на националния отбор по футбол за девойки до 19г. в к.к. Албена бяха 18 годишните състезателки на ФК Риал Ковачевци: капитана АлисияРобертева и централният нападател на клуба Полина Ръсина.

Днес 21.11.2017г. бе награждаването насъстезателката на ФК Риал Ковачевци -16 годишната националка като голмайстор на турнира Coca Cola- Лора Венелинова.

Трудностите, които среща в настоящия етап ФК Риал в Държавното първенство по футбол за жени е крехката възраст на състезателките, но в бъдеще очакваме ФК Риал Ковачевци да стане водещ отбор в Държавното първенство по футбол за жени на Република България.

ФК Риал Ковачевци има за цел да популяризира женския футбол в града и областта, да изгради представителни отбори във всички възрастови групи.

За да създадем интерес към футбола в нашите момичета особено важно е родителите да се поинтересуват и убедят, че жените играят качествен, зрелищен футбол и този спорт не е само за мъже.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени