Шефът на УМБАЛ „Св. Екатерина“: Студът може да презизвика инфаркт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 590 | Брой коментари 0
15:54 04.01.2019

Студът води до свиване на кръвоносните съдове, притокът на кръв намалява и може да предизвика инфаркт. Това каза пред Радио „Фокус“ изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ проф. Генчо Начев.

При най-малките оплаквания трябва да се потърси лекарска помощ, препоръча той като припомни кои са основите симптоми, които показват, че студеното време влияе на сърдечно-съдовата система.

„Чувствата за тежест, болка, неудобство, дискомфорт в сърдечната област, свързано понякога с изтръпване на лявата ръка са част от симптомите. Може да се получи и болка между лопатките в зависимост от това коя от коронарните артерии е засегната. Може да се наблюдават ритъмни нарушения като екстрасистолия, ускоряване на пулса. При пациенти, които имат обективни основания за това може да се стигне до изпадане в абсолютна аритмия. Тези симптоми недвусмислено говорят за проблеми, свързани със сърцето и трябва да се прибегне до експертна, квалифицирана консултация”, обясни проф. Генчо Начев.

Той каза още, че хората трябва да следят редовно кръвното си налягане, да приемат топли течности и да сведат до минимум излагането на външни климатични условия./ news2.bg


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени