mycomputer.BG

Шефът на руското разузнаване е бил в ОАЕ. Той ли се застъпва за Божков?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 330 | Брой коментари 0
12:06 13.02.2020

Вицепрезидентът и министър-председател на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум прие в понеделник директора на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, и придружаващата го делегация, съобщи Emirates News Agency, цитирана от БГНЕС.

На срещата присъстваха шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум – престолонаследник и председател на Изпълнителния съвет на Дубай, и шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, заместник-управител на Дубай.

По време на разговорите са обсъдени начините за насърчаване развитието на двустранните отношения между ОАЕ и Русия.

В разговорите участваха и шейх Мансур бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, генерал-майор Талал Хамид Белхул Ал Фаласи – генерален директор на отдела за държавна сигурност на Дубай, както и висши служители по сигурността.

По-рано днес БНТ съобщи, че Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, а в България се издирва заради повдигнати седем обвинения от прокуратурата, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно.

Източници, близки до разследването на престъпната група на Божков, разполагат с оперативна информация, че в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари. Специализираната прокуратура повдигна срещу него обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други.

По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група.

В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари./Епицентър бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени