Шефът на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е арестуван

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 288 | Брой коментари 0
13:18 26.06.2020

 

Арестуван е шефът на отдел "Наркотици" в ГДБОП, заедно с още двама висши служители на службата. Арестът е заради получаване на подкуп и се случи  след акция на Специализираната прокуратура и МВР.

„Става въпрос за организирана престъпна група, която е осигурявала логистика или чадър на групи, занимаващи се с разпространение на наркотици не само на територията на България чрез подкупи. Длъжностните лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците на територията на България. Те са и основните точки за контакт с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Интересен щрих е, че Гешев първоначално пусна информация за акцията в Туитър.

"Прокуратурата и МВР са и ще са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпление, независимо от кого са извършени и дали става въпрос за служители на МВР или магистрати от прокуратурата. Не правим разлика кой нарушава закона и от коя институция е. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката. Това не е случвало в новата история на България. Организация в такъв размер", заяви в последствие на брифинг главния прокурор.

Публикацията на Гешев в социалната медия бе придружена от снимка и текст: "Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура".

Последва и втори туит от обвинител №1: "Дойде време пред съда да бъдат изправени всички, които тровят децата на #България и тези, които вместо да ги разследват, са били на заплата при тях и са ги прикривали от правосъдието."/ banker.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени