mycomputer.BG

Шефът на МВР: Няма информация кой е получателят на боклука от Италия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 682 | Брой коментари 0
10:25 13.12.2019

Няма официална информация за коя държава са предназначени над 800-те тона нелегален боклук, заловени край Милано, заявиха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Вчера се появи информация в медиите, че голямото количество отпадъци са предназначени за страната ни. Все още обаче няма потвърждение за това от италианските власти. Министър Маринов заяви, че в Италия все още се води разследване. "Има изрична забрана на прокурора, водещ разследването в Италия, за подаване на повече информация”, допълни той. Освен крайната дестинация на отпадъка, не е ясно и какво точно е неговото количество.

Министърът на околната среда и водите твърди, че от наша страна не е искано ратификация за внос на какъвто и да е отпадък. " По данните, които успяха да видят и медиите, може да се счита, че този отпадък е смесен. Към този момент нямаме информация от италианските власти. Това, което мога да кажа, е, че предстои среща с Министерство на вътрешните работи, за да имаме контрол над вноса на отпадъци", допълни Димов.

Министър Маринов съобщи, че разследването в Италия продължава, а МВР ще поддържа контакт с властите там и ще съдейства при необходимост./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени