Сгъваем дисплей превръща таблета в телефон

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 376 | Брой коментари 0
09:53 04.11.2018

Без съмнение, сгъваемите телефони навлизат. Samsung, LG и Huawei са сред компаниите, които обявиха намеренията си да пуснат на пазара сгъваеми телефони през следващата година, но очевидно Royole FlexPai ги изпревари.

Когато бъде сгънат, FlexPai разполага с три екрана, един отпред, един отзад и един отстрани на устройството, който показва известия, съобщения и други.

Но как тази малко известна фирма изпревари големите имена на пазара? В демонстрационните видеоклипове, устройството изглежда повече като прототип, а не като продукт, който Samsung или LG официално биха пуснали на пазара.

Независимо от това, FlexPai дава представа за това, което което може да се очаква през 2019 г. FlexPai разполага с 7.8-инчов OLED екран с разделителна способност 1.920 х 1.440 (308 пиксела на инч), когато е напълно отворен, 6 или 8 GB RAM, процесор Qualcomm Snapdragon 8150, който вероятно ще се появи във водещите Android устройства през следващата година, като Snapdragon 855. Вграденото пространство за съхранение е 128 GB, 256 GB или 512 GB, а отзад има две камери с 20 MP и 16 MP.

Вграденият софтуер Water OS разработка на Royole, която се базира на Android 9 Pie, така че трябва да има на разположение много приложения. Как те ще реагират на сгъваемия екран, все още не е ясно, но вероятно ще превключват, подобно на преминаването от режим пейзаж към портрет.

Трябва да се отбележи, че това е по-скоро прототип, отколкото готов продукт, въпреки че е загатва как смартфоните може да се развиват, през следващите години. Възможно е, някои от големите производители на Android устройства да последват примера на Royole през 2019 г., въпреки че технологията, вероятно ще бъде малко недодялана и доста скъпа./Монитор бг

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени