mycomputer.BG

Северна Македония очаква отговор от България за предложения План за действие

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 191 | Брой коментари 0
08:34 11.01.2021

По време на редовната комуникация с България има последователна размяна на мнения и идеи за преодоляване на различията, съобщи външното министерство

на Република Северна Македония, предаде Макфакс.

Двете страни често споделят предложения и виждания, в които посочват и обясняват позициите си, допълват от министерството. "Последен в поредицата е Планът за изпълнение на задълженията в Договора за приятелство, предложен от наша страна и за който очакваме тези дни да получим отговор или забележки и предложения от страна на България", се казва в съобщение на министерството.

Оттам допълват, че министър Буяр Османи тази седмица е имал разговор с българската си колега Екатерина Захариева. Целта е да се намери начин за засилване на прилагането и ефикасността на Договора за приятелство от 2017 г., поясняват от министерството.

"По този начин ще се върне доверието и в самия Договор и в процеса на диалог между двете страни за преодоляване на различията, както прилича на две пирятелски съседни страни в Европа", пише в съобщението.

Добавя се, че се очаква в идния период специалният представител Владо Бучковски да има чести пътувания между Скопие и София./Дарик

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени