mycomputer.BG

Севделина Ковачева, ВрИД кмет на община Перник: Честит празник, перничани!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 260 | Брой коментари 0
15:56 19.10.2019

Уважаеми перничани, скъпи гости,

Имам честта и удоволствието да се обърна към всички вас и да ви поздравя с празника на Перник.

Днес Перник отбелязва 19 октомври, когато Българската православна църква отдава почит на Св. Иван Рилски, светецът - смятан за закрилник на миньорите. За първи път празникът е бил честван през 1903 г. по инициатива на подземните работници, а от 1994 г. е обявен за ден на града.

По думите на историка Димитър Овчаров: „Перник е градът, който никога не е бил подчиняван нито със сила, нито с предателство“. Тук са написани много героични страници от българската история и са научени много безценни уроци по родолюбие. Перничани са наследили особения и твърд характер на болярина Кракра и посланието му, че най-значимите и ценни победи се коват в огъня на най-трудните битки.

Днес след 90 години от обявяването на Перник за град се гордеем с достойните дела на нашите предци, защото това е съградено с многолетните усилия на поколения преди нас.

Изразявам признателност и уважение и към всички вас, които утвърждавате Перник като красив и съвременен български град.

Нека в празничния ден си пожелаем здраве, да бъдем по-добри, да постигаме целите си, да живеем стойностно така, както са завещали предците ни – с кураж, далновидност и самочувствие.

Честит празник, перничани!

Севделина Ковачева

ВрИД кмет на община Перник

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени