Семейство приюти 24 коали, оцелели от пожарите в Австралия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 371 | Брой коментари 0
08:16 14.11.2019

Семейство е приютило 24 коали, оцелели от горските пожари, които опустошават източното крайбрежия на Австралия, пише в. "Дейли стар".

Пол и Кристийн Маклауд са превърнали дома си в Тарий, щата Нов Южен Уелс, в спешно временно убежище за симпатичните създания, останали без подслон заради огнената стихия. Съпрузите се опитват да спасят възможно най-много коали, след като пожарът отне живота на около 350 техни събратя.Всекидневната на семейство Маклауд е пълна с коали, които се възстановяват от премеждието, сгушени в кошници за пране. Много от тях са със сериозни изгаряния и се нуждаят от лечение.

Сред най-пострадалите коали, приютени в дома на семейство Маклауд, е мъжки екземпляр, наречен Сути. Козината на животното е опърлена, всичките му лапи, муцунката и ушите са обгорели. Спасителите му полагат необходимите грижи за Сути и очакват дали той ще реагира на лечението. Добрата новина е, че животното възвръща апетита си и похапва листа от евкалипт.

Друга коала, на която съпрузите са дали името Джуди, също е с опърлена козина, но за разлика от Сути се е разминала със сериозни изгаряния. За сметка на това женската страда от хламидия, която може да е фатална, ако не се лекува.

"Джуди е извадила късмет, но предстои да разберем как ще реагира на лечението за хламидия", казва Кристийн Маклауд/Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени