mycomputer.BG

Семейство от Кърджали остава без покрив и доходи в извънредното положение

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 179 | Брой коментари 0
15:15 28.04.2020

Жена от Кърджали и синът й всеки момент ще останат на улицата без храна заради липсата на доходи по време на извънредното положение. Семейството търси помощ, защото на този етап нито общината, нито държавата може да им помогне.

След като месеци наред била без доходи, през февруари Петя Златарева започнала работа в пицария, но дни по-късно отново остава без доходи. „През март съм взела заплата 383,48 лева. Синът ми е с голяма херния, която е като футболна топка и не може да работи, мене ме пуснаха в неплатен отпуск”, обясни тя пред Нова телевизия.

След като не успяват да си платят наема втори месец, сега двамата са на път да останат на улицата. „Дойде хазяина и каза да освободим жилището. Няма къде да отидем“, обясни майката.

Петя е попитала в Община Кърджали дали няма вариант да ги настанят временно в общинско жилище. От там обаче обясняват, че за тази  цел има процедура и комисия трябва да прецени това, а и имало много чакащи. Подала е и молба за еднократна помощ в Социално подпомагане. „Всеки български гражданин има право да кандидатства за нужди, породени от здравословен, битов, социален характер и тази помощ е по преценка на социалния работник”, коментира Росица Стоянова, директор "Социално подпомагане" - Кърджали.

Дори и да бъде одобрена,  Петя може да получи еднократна помощ след месец. Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с възможност да започнат някаква работа./Монитор

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени