Семейство италианци ръчкат нон стоп в интернет 2,5 години

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 338 | Брой коментари 0
07:28 25.01.2019

Оказа  се, че цели две години и половина семейство италианци от южната област Пуля е живяло вторачено денонощно в трите домашни компютри.

Става дума за майка, баща и техният 15-годишен син, които изглежда нарочно или без да искат си били избрали да битуват във виртуалната реалност на интернет. И са се хранели само със сухи пасти, бисквити и бонбони, които им купувала от близкия супермаркет все още излизащата от къщи и ходеща от време на време на училище деветгодишна дъщеря.

Но именно момиченцето завежда социалните служби и полицията при тримата „хикикамори“ – така медиите на Апенините нарекоха майката, бащата и сина, оприличавайки ги на онези японци, които преди години са решавали да живеят в самота и в пълна изолация от външния свят. Учителите на детето били силно впечатлени от неговия занемарен външен вид и от все по-окаяното му състояние, но когато се опитвали да разберат причините за тях, то отказвало да говори. Тогава директорът на школото се обърнал към социалните служби, чиито чиновници само няколко дни по-късно посещават дома на италианските „хикикамори“. И се озовават пред потресаваща картина. Мръсотията била повсеместна, неизхвърляните с месеци боклуци задръствали помещенията на тристайното жилище, миришело ужасно на вкиснато от непрани дрехи и бельо. На всичко отгоре краката на петнайсетгодишното момче били силно разранени, тъй като носело обувки с два номера по-малки от нужните му сега. Тоест то било все още с тези, които имало, когато преди две години и половина семейството било поразено от болестта на съвремието – интернет наркозата или зависимостта от мрежата. Интересен е въпросът от къде то намирало средства за съществуването си – бащата получавал инвалидна пенсия от 700 евро, които стигали за сухи пасти, бисквити, бонбони и електрически ток.

Сега за семейството се грижи екип от психолози, които се надяват скоро да върнат майката, бащата и сина от виртуалния в реалния свят./Монитор

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени