Coca Cola

Селище със сезонни работници може да се превърне в огнище на зараза, алармира общински съветник от Трън

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 280 | Брой коментари 0
07:27 29.08.2019

Селище, в което живеят сезонни работници, занимаващи се с дърводобив може да се превърне в огнище на зараза. Затова алармира на провелата се наскоро сесия на Общинския съвет в Трън общинският съветник Олег Тодоров. Фургоните са разположени на някогашния полигон встрани от Бабин мост.”Около фургоните е страшно мръсно.

Другия основен проблем, който притеснява хората  е, че живеещите там  нямат течаща вода, няма тоалетни. Наскоро прочетох по сайтовете, че е открит случай на хепатит.Това, без да съм специалист, съм сигурен, че е породено от условията, в които живеят хората там. Селището се разраства. Преди време поставих този проблем, но тогава общината не ми отговори на въпроса законно ли са се настанили живеещите там. Контролира ли ги някой? Обяснява се, че са сезонни работници, ама имат ли някакъв здравен статус тези хора не се знае”, заяви Тодоров.

Доктор Павлина Костова, също общински съветник поясни, че наистина е регистриран случай на хепатит при родилка от това селище, която е родила в Перник. Още един случай на болен от хепатит сред обитаващите тези фургони, които са от ромски произход. Става въпрос за дете „ По предписание на РЗИ сме изследвали всички, които живеят във фургоните и не сме открили нов случай на хепатит. Доколкото знам в течащата вода, която ползват тези хора там има доказано наличие на ешерихия коли.

Взети са мерки за дезинфекция на водата. Но тези хора са разположили фургоните си в частен имот, а не в общински и не знам доколко Общината е в правото си да упражнява някакъв контрол. Що се отнася до здравният статус на тези хора, мога да уверя, че те се контролират. Знаете, че това са хора, които се занимават с дърводобив, който се извършва от частни фирми”, поясни д-р Костова. Председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев увери, че Общината ще продължи да следи за здравния статус на живеещите във фургоните.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени