Седем години след потопа в с. Бисер: само близките помнят жертвите!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 220 | Брой коментари 0
15:20 06.02.2019

 Днес се навършват 7 години от потопа, почернил хасковското село Бисер. На 6 февруари 2012 г. пълноводният язовир "Иваново" скъса стена и водата му стигна метежно и до Бисер, което даде 11 жертви във водната стихия.

Десетки останаха без домове. Наново бяха вдигнати 34 къщи с помощ от благотворителни кампании и държавата. 20 от порутените къщи от потопа все още стоят. От пролетта на миналата година пострадалите водят и граждански дела срещу община Харманли и Министерството на отбраната-собственици на несъществуващия вече язовир Иваново. А в края на 2018 година Община Харманли поиска 2,3 млн. лв. безлихвен заем от държавата, за да може да издължи исковете по дела на ищци от трагедията в село Бисер.

Седем години по-късно хората в Бисер вече не отбелязват датата на трагедията масово, предаде "Хасково Нет". За втора година не се приготвя курбан, а само близките на загиналите с панихида в тесен кръг почитат паметта им, каза кметът на селото Валентин Найденов.

В Бисер хората предпочитат да гледат вече напред и селото може да се похвали с нови придобивки за децата и младите хора, казва кметът. Обновен е местния парк, има и стрийт фитнес уреди. През пролетта пък от кметството се стягат за ремонта на уличната мрежа./Дир бг

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени