mycomputer.BG

Ще се разграничи ли БСП от още свои кметове?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 622 | Брой коментари 0
15:50 29.12.2020

Миналата седмица ръководството на БСП се разграничи с публична позиция от кмета на Перник Станислав Владимиров. Причината за острата реакция на Изпълнителното бюро на партията бе предложеното от градоначалника увеличаване на такса смет.

Социалистите от ръководството разкритикуваха кмета си с аргумента, че по време на пандемия не е редно да се увеличават данъци. Тази седмица обаче и в друга червена община – Разград, кметът Денчо Бояджиев настоява за драстично увеличение на такса смет. Това е и причината днес жители на няколко населени места от общината да излязат на протест.

Бояджиев аргументира предложението си с това, че таксата не е била променяна от 2014 г. „Ако не се направи актуализация на данъците, ще има много голяма криза с почистването в Разград”, заяви пред Нова телевизия кметът.

В началото на декември и кметът на Дряново Трифон Панчев, който също е от БСП, предложи увеличение на местните данъци.

Миналата година, след местните избори, пък това направи и градоначалникът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е един от най-популярните кметове на левицата и зам.-председател на БСП.

Увеличение на местните данъци предприе тогава и кметът на Русе от БСП Пенчо Милков.

Въпросът е дали ръководството на БСП ще постъпи принципно и ще се разграничи и от действията и на другите си кметове. Няколко месеца преди изборите се оказва, че има дълбоко противоречие между вижданията на ръководството на БСП и представителите на партията в местната власт./standartnews.com

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени