Ще се оттегли ли Ангела Меркел от властта?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 248 | Брой коментари 0
09:15 27.12.2017

Близо половината германци смятат, че канцлерът Ангела Меркел трябва да се оттегли от властта преди следващите редовни парламентарни избори през 2021 г., сочат резултати от социологическа анкета по поръчка на германската информационна агенция ДПА.

 Анкетата, извършена от ЮГав и публикувана днес показва, че около 47% от участниците искат Меркел да се оттегли преди изтичането на мандата й, а 36% - да остане на власт до неговия край.

 Подкрепата за Ангела Меркел бе по-силна веднага след парламентарните избори през октомври. Анкета на ЮГав тогава показа, че 36% от избирателите са за ранно оттегляне на канцлера, а 44% искат тя да продължи да управлява.

 Преговорите за коалиция между консервативния блок ХДС/ХСС на Меркел и социалдемократите трябва да започнат на 7 януари. Те могат да доведат или до повторение на голямата коалиция, или до съставяне на правителство на малцинството начело с Ангела Меркел. Ако обаче преговорите се провалят, може да има предсрочни парламентарни избори през 2018 г., посочва ДПА./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени