Ще наказват футболните хулигани с до 25 дни арест или обществен труд

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1033 | Брой коментари 0
09:01 12.05.2018

25 дни арест за футболно хулиганство. Тази идея обсъжда работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство. Предвижда се на първо време да се подготвят спешни законодателни промени, които да влязат в сила до началото на първенството през август. А до края на годината да бъде приет и изцяло нов документ.

Пред Дарик председателят на Комисията за децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов обясни, че обмисляните идеи са заимствани от световната практика. Спешните мерки предвиждат четири вида наказания.

"На първо място до 25 дни арест в съответното поделение на МВР. На второ място забрана за посещаване на спортни мероприятия, като се почне една до няколко години, а при особено грубо нарушение, което е и престъпление, като например момчето, което хвърли бомбата и обезобрази полицайката, при такова нарушение на такъв привърженик ще му бъде забранено да посещава спортни мероприятия за цял живот", обясни той.

"На трето място обществено полезен труд. В зависимост от нарушението се предвижда от 80 до 320 часа. И на четвърто място има и финансови глоби", обобщи Атанасов.

Наказанията ще зависят от степента на нарушение. "Едно е да влезеш на спортното игрище, съвсем друго е да издигнеш плакат, който съдържа нецензурни думи", коментира още той.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени