mycomputer.BG

Ще имат ли жителите на "Църква" вода, съгласно режима? Въпрос без отговор, засега!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 07.12.2019 | Прочитания 485 | Брой коментари 0
21:52 07.12.2019

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и кметът на кв. Църква Радослав Динев отидоха при разгневените жители на кв. Църква, които се бяха събрали пред помпената станция в квартала, за да проверят дали се подава вода към града и квартала. Хората обясниха, че са гневни, защото в някои части на квартала няма вода вече няколко дни.

„В и К е сключила договор с перничани за подаване на питейна вода и е длъжна да я доставя до потребителите. Перник е във воден режим, но в определените часове водоснабдителното дружество трябва да направи нужната организация водата да стига до хората“, заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров пред управителя на В и К. Той попита защо след като още от пролетта е имало индикации, че водата в язовира намалява, през лятото не е въведен воден режим, който да бъде по-поносим за хората. „В и К ми предлага нов режим – вода да има 7 часа в денонощието. Гарантирате ли, че при този режим всички жители на община Перник ще имат вода? Ако ми го гарантирате, още утре ще го подпиша. Съгласувахте ли това предложение с РЗИ? “, попита още кметът на Перник.

Владимиров настоява всяко населено място в общината да има вода в определен часови диапазон, който да е удобен за хората, съгласуван с останалите институции и очаква в понеделник предложението на водното дружество. Според него В и К таксува хората на пределните цени, които е дала КЕВР. „Перничани плащаме едни от най-високите цени за водата, но В и К не може да осигури нормално водоподаване. Кой е виновен за това? Аз ли имам договор с перничани за доставка на вода, или вие?“, попита още Станислав Владимиров. Той поиска бързо решение на проблема с водоподаването в кв. Църква и още тази вечер жителите на квартала да имат вода.  Пред кмета на общината жителите на Църква поискаха и „Делта хил“ да бъде включен в режима, за да се осигури нормалното водоподаване към квартала.

 

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени