Ще има ли скоро спортно игрище до стадион „Металург“?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 240 | Брой коментари 0
08:43 23.06.2020

 

Още в началото на мандата ни проверихме състоянието на материалната спортна база в общината. Това беше необходимо за да се набележат мерки за нейното подобряване, където е необходимо – каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков.

Сред съоръженията проверени от общинските специалисти е и така широко рекламираното преди време „спортно съоръжение“ до стадион „Металург“ в квартал „Изток“. Съоръжение, което трябваше да се изгради от  БФС.  / по официалната информация от преди две години/

„Комуникацията, която е водена с БФС е била основно между кметство Изток и Емил Костадинов /сегашният областен управител/. В община Перник почти няма информация за развитието на проекта.Няма документи, от които да стане ясно какво е направено. Явно нещата са се договаряли  устно, а не писмено.“ – пояснява Жлябинков.

Има документи за идеен проект, които са входирани в БФС година по-късно от обявяването на проекта. Защо е имало такова забавяне не е ясно.

От  сегашната общинска управа вече са направили връзка с БФС в желанието си да проверят какво става с този проект. Оттам са отговорили, че всички подобни обекти са „замразени“ заради липсата на ръководство на БФС и до провеждането на конгреса на футболната централа. А конгрес ще се проведе най-вероятно в края на годината. Което означава, че до края на тази година игрището няма как да бъде изградено.

Трябва да се отбележи също, че обществеността е била заблудена по отношение на изпълнението на този проект. Той няма да бъде само от БФС. Общината освен, че трябва да осигури терена,  ще има и финансови задължения към него. Няма обаче никакви документи „черно на бяло“ за какви пари става въпрос.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени