Ще чуят ли в Англия исканията на близките на Дени от Батановци?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1108 | Брой коментари 0
07:10 16.04.2018

Роднини, близки и приятели на Денис Петков от Батановци изпълниха намерението си и застанаха пред  посолството на Великобритания в знак на протест против невъзможността да бъде даден ход на дело в България. Причината е във факта, че от Англия все още не пращат документите по делото, с което убийците на Денис са оневинени.

„Ние няма да спрем да се борим. Ако трябва ще организираме нови, по-големи протести, но няма да се откажем” – категорични бяха протестиращите.

„  Няма такава мъка! Това е една постоянна, денонощна агония! Синът ми беше убит от петима български роми. Двама бяха задържани, но първо единия, а след това и другия бях пуснати, поради липса на доказателства. Три аутопсии са правени на Денис. По английските закони след като извършителите не се признаят за виновни, те биват освободени. Аз не вярвам на английската правна система. Те многократно ни уверяваха, че това е престъпление, което там се наказва с доживотен затвор.. Заведох дело тук в България, но документите от  Англия ги няма и не може да се даде ход. Настояваме документите да пристигнат в България и убийците да бъдат наказани тук, по българското правосъдие” – сподели майката на Денис.

На 11 март 2017 година Денис бе убит с нож по време на свада с участието на български роми на Острова. Убийците му останаха ненаказани, тъй като разследването не успя да докаже кой точно е убил младежа. 

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени