mycomputer.BG

Щабът за защита при бедствия в Община Перник проведе извънредно заседание

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 378 | Брой коментари 0
17:48 18.12.2019

Областният управител инж. Емил Костадинов участва в заседание на свикания от кмета на Община Перник Общински щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия.

На него бяха поканени и кметовете на населените места в общината.

Кметът Станислав Владимиров направи анализ на водната криза в Община Перник. Той включваше краткосрочните и дългосрочните мерки, които предстоят да бъдат предприети. Предвид аварийната ситуация се очаква Кметът на Община Перник да обяви бедствено положение.

Областният управител подчерта, че Правителството е ангажирано със справянето на проблема и е отпуснало допълнителен финансов ресурс, а аварийни екипи от Стара Загора, Враца, Благоевград и други райони на страната помагат на „ВиК" ООД Перник по отстраняването на аварии по водопреносната мрежа.

„Днес Министерски съвет отпусна 2,7 милиона лева на Община Перник за проект, свързан с реконструкция на утаителите на пречиствателната станция за питейни води. Допълнително от Министерство на регионалното развитие и благоустройството се осигуриха още 1 881 640 лв. за изграждането на временно аварийно съоръжение по трасето с. Чуйпетлово - с. Боснек - яз. "Студена".", заяви областният управител.

В настоящия момент МРРБ ще финансира и мерки от аварийния план на инж. Атанас Русев на стойност 340 хил. лв. за захранване на язовир "Студена" от алтернативни или вече съществуващи водоизточници.

Инж. Костадинов съобщи още, че този следобяд е подменен и спирателият кран, който захранва промишлената зона в Перник.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени