mycomputer.BG

Сблъсъци и напрежение на снощния протест в Триъгълника на властта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 121 | Брой коментари 0

сн.Г.Димитров, Дарик
07:27 15.07.2020

Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.

Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.

"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.

В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.

Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.

Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.

"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.

Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.

Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00./Днес бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени