САЩ обявиха официално: Ковид 19 умира за минути на слънце

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 872 | Брой коментари 0
08:19 25.04.2020

Коронавирусът, който причинява заболяването COVID-19, отслабва, когато е изложен на слънчева светлина, топлина и влажност. Това обяви високопоставен представител на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ, пише fakti.bg.

Уилям Брайън, който е ръководител на дирекцията за наука и технологии към департамента, заяви, че до този извод са стигнали американски правителствени изследователи. Това е потенциален знак, че коронавирусната пандемия може да стане по-малко заразна през горещите летни месеци.

Американският служител заяви, че коронавирусът оцелява най-добре на закрито в сухи условия. Когато обаче се увеличи влажността, той не е толкова опасен. Коронавирусът губи сила и при повишаване на температурата, особено ако е изложен на пряка слънчева светлина.

„Вирусът умира най-бързо при наличие на пряка слънчева светлина”, каза той на брифинг в Белия дом. Резултатите на американските учени дават надежда, че новият коронавирус, тръгнал от Китай, наподобява поведението на други респираторни заболявания като грип, които обикновено са по-малко заразни при топло време. САЩ са страната в света с най-много заразени и жертви на COVID-19./ 24news.bg7.eu

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени