Само за ден - положиха 100 метра от тръбите за новия водопровод на "Църква"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 715 | Брой коментари 0
16:56 31.03.2020

Започна полагането на тръбите за новия водопровод по ул. „Димитър Благоев“ в кв. Църква. Водопроводът се изгражда по безизкопен начин със сондажна машина, а ред всяка къща има предварително подготвени отвори, през които да бъде прекарано отклонението. 

Първите 100 метра от тръбата бяха положени само ден след като започна работата на фирма „Райкомерс“. Ръководителят на проекта инж. Тихомир Тонов обясни, че всички отклонения ще бъдат изградени с нови тръби и навсякъде, където е възможно, ще се работи със сондажната машина. „Тази технология е доказала предимствата си и спестява много неудобства за гражданите – работи екологично, бързо и качествено.

Не се затварят улици и тротоари за дълго време, не се правят дълги изкопи.  Така няма проблеми с трафика и движението на пешеходци“, обясни той. Водопровод по безизкопна технология с такъв тип машина се полага за първи път в Перник.

На място при полагането на тръбата бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров, зам.-кметът инж. Мирослав Стоицев и кметът на кв. Църква Радослав Динев.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени