SafeNetApp - новото мобилно приложение, което пази децата в онлайн пространството

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 303 | Брой коментари 0
09:15 25.04.2018

Ново мобилно приложение ще осигурява бърза връзка с експерт по онлайн безопасност при проблеми на деца в интернет. SafeNetApp позволява на потребителите да сигнализират на консултант за незаконно и вредно за деца онлайн съдържание и поведение по телефон и чат.

Сигналите могат да се подават и чрез онлайн формата на Националния център за безопасен интернет, достъпна с един клик от приложението. SafeNetApp е достъпно както за мобилни устройства с операционна система Android, така и за iOS.

Едно от десет деца у нас е получавало притеснителни съобщения в дигиталното пространство. Това сочат данни от статистиката. Най-висок е процентът при учениците между 15 и 17 години – над 20% от тях са били жертва или са били застрашени от вредно съдържание.

Освен да потърсят съвет или помощ при проблем на дете или непълнолетен в онлайн пространството, приложението позволява на потребителите да проверят доколко надеждна е тяхната парола. Те могат също така да тестват знанията си за сигурността в интернет, а ако направят регистрация – да сравнят своя резултат с този на други потребители.

Приложението SafeNetApp осигурява по-безопасна онлайн среда за децата./purvite7.bg

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени