mycomputer.BG

Създадоха игра по български бестселър, който ще излезе в Китай

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 326 | Брой коментари 0
08:03 06.12.2019

Популярният детски писател Никола Райков обяви новата си настолна игра „Невидим свят“, базирана на света в книгата му „Добросъците“, която предстои да бъде публикувана в Китай.

„Невидим свят“ е луксозна настолна игра, подходяща за цялото семейство. В нея играчите влизат в ролята на множество малки, почти невидими същества – всяко със своите различни умения, цели и желания. По време на играта участниците изграждат детайлен лабиринт от над 200 игрални полета в 7 различни стаи. Играта предлага над 30 финала, на различни места по борда, които носят и различен брой финални точки.

 Настолната игра е базирана на света от неговата книга-игра "Добросъците", която предстои всеки момент да бъда издадена и на китайския пазар от „Haitian Publishing House“ - едно от най-големите издателства в източната страна. Приказката-игра „Добросъците“ вече спечели любовта на българските деца и получи наградата „Бисерче вълшебно“ през 2017 година с 648 гласа на деца от цяла България. Тя предлага на малчуганите множество варианти на прочит, 18 различни края и над 60 пленяващи илюстрации от популярната художничка Мая Бочева.

Това не е първа настолна игра, която е базирана на приказките-игри на българския автор. „Таласъмски истории“, която е вдъхновена от света на „Голямото приключение на малкото таласъмче“, излезе миналата година и постигна невероятен успех като продаде целия си тираж за около месец. „Добросъците: невидим свят, също като Таласъмски истории, е кооперативна, а не състезателна игра“ споделя нейният създател. „Вярвам, че нашият съвременен свят има нужда от повече взаимопомощ и емпатия“ допълва той.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Автор е на първите по-рода си приказки-игри "Голямото приключение на малкото таласъмче", "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче", "Добросъците" и "Приказка от два свята". Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“./stzagora.com/

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени