С военен ритуал и панихида ще завършат честванията на 100-годишнината от Балканските войни

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.07.2013 | Прочитания 345 | Брой коментари 0
12:06 19.07.2013

Заключителният етап от честванията по повод 100-годишнината от Балканските войни и 135-та годишнина от създаването на Българската армия ще се проведе в събота, 20 юли, от 10.00 ч. във Военната академия „Г. С. Раковски”. В тържествените ритуали ще участват президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Ангел Найденов.

 

Събитието ще започне пред колоните в „Алеята на славата” на Академията с военен ритуал по полагане на гилзи с пръст от 21 места, където са водени боеве и операции по време на Балканските войни. Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български, ще отслужи панихида в памет на загиналите във войните. Това ще бъде първото посещение на български патриарх във Военната академия в нейната 101-годишна история. След това в музея на Академията ще бъде отбелязана 135-та годишнина от създаването на армията на Третата българска държава.

 

На заключителното честване на 100-годишнината от Балканските войни ще присъстват бивши министри на отбраната и началници на отбраната, представители на държавни, обществени и военно-патриотични организации.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени