Съветниците в Перник се изпокараха и днес – не ги обедини нито мръсния въздух, нито липсата на вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 264 | Брой коментари 0
11:58 11.09.2019

Ако някой е очаквал, че на днешната сесия на общинския съвет ще се проведе нормална и конструктивна дискусия по тревожните факти от ежедневието на перничани се е излъгал за пореден път.

Сесията, която започна с искането кметът да информира хората за реалното състояние и мерките, които се вземат за осигуряване на чист въздух и вода се превърна в политическо надвикване и търсене на виновници и в минало, и в сегашно време.

След изказването на кмета Церовска /което поместваме отделно в сайта/ Ралица Андреева поиска да се обясни, как се е стигнало до това състояние. Валентин Петков от БСП пък попита дали кметът е разрешавал в „Топлофикация” експериментално да се горят отпадъци. Вяра Церовска категорично отрече да е подписвала подобен документ. Кирил Леонов  пък попита защо не се правят планове и не се набелязват конкретни мерки, които да се изпълняват. Същото попита и Ралица Андреева. Което провокира Цветана Пиралкова от ГЕРБ да репликира, че вече живеем в друго време и не работим по планове.Да се искат оставките на шефовете на ВиК и РИОСВ – пак предложиха от ляво. Това предложение след гласуване не беше прието. Не беше прието и предложението, отново от ляво, на следващото заседание да се внесат конкретни мерки за подобряване състоянието на въздуха и водоснабдяването в града. Общинският съветник Милан Миланов за пореден път се опита да тушира нервността на колегите си и ясно заяви, че още от миналата година съветниците са приели декларация против изгарянето на всякакъв вид отпадъци в топлоцентралата на града. Това е факт.

Кметът трябваше да информира и за състоянието на водопроводната мрежа в града. Тя поясни, че тя е изградена преди повече от 60 години и е нормално да има много течове и аварии. Кметът подчерта, че надеждите сега са свързани с изпълнението на проекта за воден цикъл. Тя напомни на съветниците къде в общината са ремонтирани водопроводите, колко е струвало това , какво предстои. Вяра Церовска не пропусна да спомене и ремонта на стената на язовира, който е бил отлаган във времето. 75% са загубите от питейна вода в общината – подчерта Церовска.

Последваха реплики, отговори на реплики и хвърляне на типично предизборни „стрели” в един момент превърнаха залата в „кошер” . Стигна се до предложението общинският съветник Астатков изказванията да се преустановят . Което и стана.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени