Съветниците в дясно в Общински съвет Перник отказаха да гласуват общо обръщение към държавните институции във връзка с водната криза

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 226 | Брой коментари 0
13:44 19.12.2019

Общинските съветници от БСП предложиха обръщение към държавните институции във връзка с водната криза в Перник, което да бъде прието от ОбС – Перник.  Колегите им от дясно, обаче не пожелаха да го чуят, а председателят Димитър Колев предложи да бъде направена почивка докато председателят на групата общински съветници на левицата Ралица Андреева го четеше.

„Прилагаме пълен текст на обръщението, защото за нас е важно перничани да бъдат информирани за това, което се случва на заседанията на ОбС  - Перник“ – категорични са от БСП

„ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАРОДНО СЪБРАНИЕ

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО  И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,

отчитайки отговорността, която носите пред гражданите в Община Перник, ние, общинските съветници изразяваме острото си безпокойство от създадената водна криза.

С настоящото обръщение категорично настояваме да бъдат защитени интересите на гражданите на Община Перник, като призоваваме отговорните институции да обединят усилия в преодоляването на водната криза в изключително кратки срокове, преди тя да е прераснала в хуманитарна.

Настояваме да бъдат взети мерки за гарантиране на дългосрочна устойчивост на водоснабдяването в Община Перник.

Отчитайки необходимостта от спешни и адекватни действия на редица институции, общинските съветници на Перник отправяме апел към Народно събрание, Министерски съвет, Комисия за енергийно и водно регулиране, Столичен общински съвет в кратки срокове да бъдат взети отговорни решения.

Настояваме като част от мерките, които следва да се предприемат да бъде обсъдена и възможността за намирането на резервен водоизточник за захранване с вода на мрежата на ВиК  Перник Настояваме Комисията за енергийно и водно регулиране да наложи мораториум върху повишаването на цената на водата към абонатите на ВиК Перник, за преодоляване на водната криза.

19.12.2019 г. Общински съвет Перник“

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени