mycomputer.BG

Съветниците в дясно в Общински съвет Перник отказаха да гласуват общо обръщение към държавните институции във връзка с водната криза

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 324 | Брой коментари 0
13:44 19.12.2019

Общинските съветници от БСП предложиха обръщение към държавните институции във връзка с водната криза в Перник, което да бъде прието от ОбС – Перник.  Колегите им от дясно, обаче не пожелаха да го чуят, а председателят Димитър Колев предложи да бъде направена почивка докато председателят на групата общински съветници на левицата Ралица Андреева го четеше.

„Прилагаме пълен текст на обръщението, защото за нас е важно перничани да бъдат информирани за това, което се случва на заседанията на ОбС  - Перник“ – категорични са от БСП

„ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАРОДНО СЪБРАНИЕ

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО  И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ

СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,

отчитайки отговорността, която носите пред гражданите в Община Перник, ние, общинските съветници изразяваме острото си безпокойство от създадената водна криза.

С настоящото обръщение категорично настояваме да бъдат защитени интересите на гражданите на Община Перник, като призоваваме отговорните институции да обединят усилия в преодоляването на водната криза в изключително кратки срокове, преди тя да е прераснала в хуманитарна.

Настояваме да бъдат взети мерки за гарантиране на дългосрочна устойчивост на водоснабдяването в Община Перник.

Отчитайки необходимостта от спешни и адекватни действия на редица институции, общинските съветници на Перник отправяме апел към Народно събрание, Министерски съвет, Комисия за енергийно и водно регулиране, Столичен общински съвет в кратки срокове да бъдат взети отговорни решения.

Настояваме като част от мерките, които следва да се предприемат да бъде обсъдена и възможността за намирането на резервен водоизточник за захранване с вода на мрежата на ВиК  Перник Настояваме Комисията за енергийно и водно регулиране да наложи мораториум върху повишаването на цената на водата към абонатите на ВиК Перник, за преодоляване на водната криза.

19.12.2019 г. Общински съвет Перник“

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени