mycomputer.BG

С тържествена церемония Радомир отбеляза традиционния си празник Димитровден

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 355 | Брой коментари 0
13:51 25.10.2019

Сред официалните гости на събитието бяха заместник областния управител Иво Иванов, ВрИД кмет на общината инж. Димитър Димитров, представители на ръководството на общинската администрация, кметове на съседни градове и населени места.

Под звуците на националния химн бяха издигнати българският трибагреник, флагът на Европа и знамето на община Радомир.

Поздрав към жителите и гостите на града по повод Деня на града поднесе заместник областният управител Иво Иванов:

"Скъпи жители на община Радомир, пожелавам Ви да надграждате основите на новото - гарант, че Вашият град ще продължи да бъде подходящото място за професионална кариера и живеене. Засвидетелствам уважението си към хората, които инвестират в Радомир, към строителите и местния бизнес, към творците и специалистите в образователните институции, към спортистите и всички останали, които изграждат бъдещето на този град с труда, идеите и грижата си. Нека гордият Ви дух бъде закрилян от Св. Димитър! Бог да бди над Вас и семействата Ви!", заяви Иванов.

Програмата на празника продължи с награждане на участниците в четиринадесетия футболен турнир "Христо Радованов" за купата на кмета община Радомир.

От 1855 г. Радомир чества Димитровден като празник на града, а Свети Димитър се смята за небесен покровител на жителите му. Празникът на християнския празник е свързан и със съществуващия от 1866 г. църковен храм в града, носещ името на светеца Димитър Солунски и Чудотворец, смел войн и мъченик за вярата.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени