Със скандали и „огън” от двете страни на залата започна сесията на Общински съвет Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 269 | Брой коментари 0
10:17 07.03.2019

Очаквано днешната сесия на Общински съвет Перник започна с куп обвинения, с много нападки от двете страни – от една страна управляващите от ГЕРБ и от друга – опозицията от БСП.

Ралица Андреева от БСП обяви, че свикването на тази сесия е противозаконно, защото  по начина по който е свикано не отговаря на правилника и на съответните алинеи  от закона за местната власт. Така според Андреева има реална опасност решенията да не бъдат законосъобразни, и да бъдат атакувани от всеки перничанин.

Кметът има право да оспорва решения от минала сесия, обяви адвокатът на общината Марияна Евтимова. Има три възможности – потвърждаване, утвърждаване или отмяна на решението на кмета  за нова сесия. Решенията по всички точки трябва да се вземат с квалифицирано мнозинство.

До 2015 са били връщани много решения, защото много решения не са били законосъобразни, те са били вземани под ваше управление – така отговори кметът на обвиненията на БСП.

С 33 гласа ЗА , съветниците без БСП  се даде начало на сесията. Съветниците от левицата не гласуваха.

Всички решения да се прегласуват без дебати, бе предложението на председателя Иво Савов

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени