mycomputer.BG

Със символична първа копка днес бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 580 | Брой коментари 0
13:27 09.10.2019

Със символична първа копка днес бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе". Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община  Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лева с ДДС.

„Започващият ремонт ще промени облика на улица „Софийско шосе". Надявам се, че той да приключи в срок и перничани да останат доволни от работата на строителите", каза Временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева.

Строителството ще бъде извършвано на седем етап. Ще бъде подменен старият амортизиран водопровод с нов/фи 110/, ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улицата и подмяна на бордюрите там, където е необходимо.

Докато текат ремонтните дейности ще има временна организация на движението, като част от пътникопотокът ще бъде пренасочван по обиколни маршрути . „Улица „Софийско шосе" е една от най- натоварените в Перник, тя е входно- пътна артерия към централната градска част. Трафикът по нея е голям, а през последните 30-40 години, улицата само е кърпена без да е правен основен ремонт", каза зам. кметът по строителството Владислав Караилиев.

Изпълнител на ремонта е консорциум, в който участват три фирми- „Хидрострой", „Асфалтинг" и „АБС Инженеринг", а срокът в който обектът трябва да бъде завършен по договор е 105 дни.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени