Сърбия отпадна от надпреварата за завода на "Фолксваген". Изборът е България или Турция

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 795 | Брой коментари 0
15:03 12.04.2019

Две държави остават на финалната права в съревнованието къде да бъде новият завод на "Фолксваген" на Балканите - България и Турция. Сърбия, която също беше сред потенциалните възможни локации е отпаднала от надпреварата. Окончателният избор ще бъде още направен на първото заседание на Надзорния съвет на автомобилния концерн след Великден, съобщава ДПА.

Все още и България и Турция имат шанс, твърди ДПА, позовавайки се на източници от концерна. Основно конкуретнтно предимство и на двете държави е, че цената на труда е много по-ниска от тази в Германия. Турция има опит в автомобилостроенето, но пък България е член на ЕС и това улеснява максимално подобна инвестиция, посочва германската осведомителна агенция. Според запознати, ден преди посещението на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в София екип от „Фолксваген“ е посетил столицата и е огледал детайлно дори една немскоезична детска градина, тъй като образователна инфраструктура влиза в условията, които преценява концернът.

В новия завод ще се произвеждат автомобили от марките Skoda Karoq и Seat Ateca. Заводите в Германия заводите ще преминат към производство на електроавтомобили./ manager.bg


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени