mycomputer.BG

С отворено писмо от 7-мо основно училище изразяват позицията си по скандалите от последните дни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 387 | Брой коментари 0
22:49 13.02.2020

Отворено писмо от 7-мо основно училище се разпространява  основно в социалната мрежа в последните часове. „Като служители и граждани се чувстваме длъжни да изразим нашата позиция относно дебатите, в които бяхме принудени да влезем по нездравословен начин през национален ефир на телевизия, която търси сензация и скандал“ , пише в  него.

В отвореното писмо се подчертава, че е важно хората да бъдат запознати с фактите.

 "Като образователна институция ние сме натоварени с нелеката задача да работим по посока на превенция на насилието" - пише в отвореното писмо.

След като е предложена програмата "Таралежи" всички родители са били запознати, и всички съгласни са подписали декларации за информирано съгласие. Имало е и родители, които не са били съгласни с програмата. И техните деца не участват в нея.

В писмото се пояснява как е стартирал проекта. Всеки родител от класа е имал възможност да се свърже с обучаващите специалисти. Но нито един не го е сторил. След медийните публикации нито един родител на децата, участващи в програмата, не е поставил под съмнение работата с класа.

"За тези непроверени твърдения казваме "няма нито една вярна дума". И спираме да коментираме. Ние работим с деца и отказваме да замесваме тях или техните родители в дебати по този насилствен начин през сензацията." - пише в писмото.

Десетки са тези, които са споделили писмото и са изказали подкрепата си за програмата.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени