mycomputer.BG

С документи ПП АБВ - Перник доказва бездействието на министър Димов през миналите месеци! Пускат сигнал до прокуратурата!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 661 | Брой коментари 0
12:54 07.01.2020

ПП АБВ подготвя сигнал до прокуратурата за престъпно бездействие и безотговорност от страна на министър Нено Димов по пернишката криза. Сигналът ще бъде пуснат до петък – казаха днес на нарочна пресконференция в централата на партията в Перник. На нея председателят на ПП АБВ Румен Петков представи информациите, подписани  от министър Нено Димов за последните три месеца за оперативното управление на водите у нас. 

От информацията става ясно, че министър Димов е бил наясно за ситуацията в Перник, според данните, които е имал. Но е допуснал да не се прецизират разрешенията, които се дават.

В информацията за месец септември има информация, която според Петков перничани и министър-председателят Борисов трябва да знаят.

„Министър Димов твърди, че с 95% в условия на суха година са няколко язовира, включително и Студена! В края на месец септември за министъра язовир Студена е обезпечен на 95%.  Пак в тази информация е посочено, че всички язовири за питейно битови нужди, в края на месец септември са с обеми , достатъчни за обезпечаване на нуждите на водоползвателите!” – каза Петков.

Това е безхаберие, некомпетентност, безотговорност.Това е престъпление, каза още лидерът на АБВ.

 В справка по месеци той показа даваните показатели за състоянието на язовира. Тази справка се изготвя на всяко 26-то число на месеца. И тази справка много ясно показва, че кризата в Перник е очертана още през месец май. Тогава язовирите трябва да са пълни, а пернишкият язовир е бил с обем 13 милиона кубика.

В справка за разрешените източвания, подписани от министъра , става ясно, че с подпис на Димов са разрешавани по 150 000  кубика за Стомана до януари 2019 година. Странно защо от месец февруари до месец септември  вече са разрешени по 280 000 кубика! За ТЕЦ-са 80 000 кубика до септември.

За екологични нужди – оросяване на речните мрежи и гарантиране на нормалния живот на риби, водорасли са предоставяни по 410 000 кубика до септември месец. Това се все източвания, които е могло да се са намалят и да се гарантира повече остатъчна вода в язовира.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени