С демонстрации в центъра на Перник пожарникарите отбелязаха празника си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 397 | Брой коментари 0
12:37 14.09.2018

Демонстрация на техника и автомобили направиха за перничани служителите от регионалната служба за противопожарна безопасност и защита на населението по повод днешния им професионален празник. Шоуто завърши с ефектна водна феерия, която образуваше родния трибагреник. Десетки деца на място се докоснаха до техниката, която огнеборците използват в ежедневната си работа. Освен противопожарните автомобили в центъра на Перник бяха докарани лодка и машини, които се използват при бедствия за защита на населението.

През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Така е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната. Първият пожарникарски събор в България е бил свикан именно на 14 септември, но през 1905г.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени