Съдбата на Цветанов решена след лични разговори на Борисов с ръководството на ГЕРБ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 596 | Брой коментари 0
08:36 26.03.2019

Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като е обосновал своето предложение Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане зам.-председател на ГЕРБ, който да отговаря за структурите.

Имало е задълбочен разговор. От всички членове само Пламен Нунев е застанал на позицията на Цветанов. Премиерът е държал решението да стане официален факт на заседанието на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана в четвъртък. Самият Цветанов е уведомен за мнението на Борисов и за желанието на колегите си да напусне парламента. Премиерът е изявил неудовлетворение, че Цветанов е активирал структурите да се организират в негова подкрепа с декларацията Цветанов е невинен. Изваждането на който и да е депутат от парламента трябва да мине през неговата собствена воля. Цветанов трябва да бъде убеден в правилността на това решение на Изпълнителната комисия и сам да си подаде оставката, заяви Велева.

След разразилата се драма простите отговори и убеждаването в законовото основание очевидно е преценено, че няма да свършат достатъчен обем работа, заяви политическият анализатор Георги Харизанов. Скандалът с практиката да се купуват имоти на данъчна оценка се разраства и цялата тема започва да става изключително неприятна. Всеки замесен в нея започва да търпи публични щети и да ги пренася върху политическия субект, на който принадалежи. Затова БСП са толкова тихи в последните дни, защото рекордьорът в това отношение е Корнелия Нинова, добави Харизанов.

По думите му в ГЕРБ няма разделение по оста Томислав Дончев.

Интелигетни хора да съсипят собствената си партия в навечерието на избори, забравете за този сценарий. Той е външно продуциран, посочи политическият анализатор.

Този път парламентарната група ще застане единодушно зад волята на своя лидер. Няма да има сценки от типа "Деляне, не те даваме", категорична бе Валерия Велева.

Когато си сгрешил, трябва да си поемеш отговорността, добави тя.

И аз така мисля. Истрията показва, че опитите за тръгване срещу лидерите, особено срещу успешни лидери като Бойко Борисов, не са довели до нищо успешно, коментира Харизанов.

Имаш болестно състояние – чистиш веднага това тяло. Цветанов не е кой да е, те имат изключително силно приятелство с Борисов. Премиерът да вземе такова решение – показва абсолютна сила, заяви Валерия Велева.

Този случай говори за самозабравата на политици, когато забравят откъде са тръгнали. Цветанов влезе в политиката с една обикновена заплата. На всички политици трябва да им стоят в коридорите цървулите, за да знаят откъде са тръгнали. Покупката на апартамент с асансьор в средата на хола показва промяна на мисленето, която се наказва, каза още журналистът./Новини бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени